De verwarde cavia genomineerd voor NS Publieksprijs

Hieperdepiep, De verwarde cavia is genomineerd door de NS Publieksprijs. 

Stemmen kan hier: www.nspublieksprijs.nl/cavia

 

 

 

 

 

 

 

 

 Paulien geeft nieuw boek zelf uit

 

Paulien Cornelisse doet het zelf: haar nieuwe boek, De verwarde cavia, zal in april 2016 verschijnen en wordt door Cornelisse zelf uitgegeven, geheel onafhankelijk van de uitgeverij van haar eerdere bestsellers Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets. ‘Bij het maken van mijn theatervoorstellingen heb ik al jaren de volledige productie in handen. Ik was benieuwd hoe zoiets zou werken bij het uitbrengen van een boek. Ik heb dus zelf een goed en buitengewoon ervaren team samengesteld: een redacteur, een vormgever, een pr/marketingtype, en ik heb een externe partij gevraagd om de verkoop te verzorgen.’

Over De verwarde cavia

Het nieuwe boek van Paulien Cornelisse gaat niet over taal. Maar over een cavia die op de afdeling Communicatie van een kantoor werkt.

Een cavia op een kantoor tussen de mensen: het klinkt wat onwerkelijk, maar voor iedereen die maar een blauwe maandag met collega’s heeft gewerkt, zullen de kantooravonturen in De verwarde cavia heel herkenbaar zijn. Van de symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.

De verwarde cavia is verschenen in april 2016. 

 


Paulien eenmalig veilingmeester

 

 

Beste mensen,

Op zondag 2 maart vindt er een veiling plaats in het Grafisch Werkcentrum Amsterdam. Ik heb daar met hulp van heel aardige en kundige mensen mijn dvd-hoes gemaakt (zie plaatje).
Het is daar allemaal heel ambachtelijk. Maar/En leuk.

Omdat ik het GWA zo te gek vind, ben ik die dag veilingmeester (en ook omdat ik het gewoon stoer vind, met zo'n hamer).
Geveild worden: prachtige grafische werken van officiële kunstenaars, leuke affiches van onofficiële kunstenaars, grafische materialen zoals grote letters die ze toch niet meer gebruiken. Kortom, van alles om het moderne huishouden mee op te hippen, en daarnaast steun je een leuke en bijzondere organisatie.
Verder te koop: mijn dvd's en affiches. En er is drank. En een combo. En er wordt ter plekke een affiche gedrukt (met een tekst van mij), waar je geloof ik ook nog bij mag helpen. En er zijn veel mooie drukpersen om te bekijken/betasten.

Drukdrukdruk, zeg je?
Des te beter om even een middag in een drukkerij door te brengen.

Okee, praktisch: toegang 5 euro (wegens het benefietkarakter van dit alles). Opgeven via inschrijven@grafischwerkcentrumamsterdam.nl. Het begint om 15u maar je kunt de spullen al vanaf 12u bekijken. Adres: Molukkenstraat 200-P1 Amsterdam (verborgen op bedrijventerrein, maar het is er echt.)

Wellicht tot dan!

Paulien

 

 


DELFTSE STUDENTEN: DOE MEE!

Bericht aan iedereen die in Delft studeert:

Paulien is dit jaar Cultural Professor in aan de TU Delft. Delfste studenten kunnen meedoen. Vanaf maart. Er zijn zeven bijeenkomsten en er zit ook een tweedaags uitje bij. En een eindpresentatie die haar weerga niet kent. Meer informatie hier, ook over hoe je je kunt aanmelden.

Paulien verheugt zich op de Delftse studenten en hun technisch vernuft.

Meld jullie aan, dat is leuk.


Brandende kwestie: borduurt Paulien nu wel of niet?

Op 5 februari liet Paulien een zelfgeborduurd lapje zien bij De Wereld Draait Door met daarop het woord 'verwandeling' (het nieuwe woord voor een wandeling die niet een rondwandeling is).

Actieve borduurfora betwijfelden of Paulien eigenlijk wel kon borduren. Dit is de officiële plek om te onthullen: ja, Paulien kan borduren. Maar niet zo heel goed.

Voor het verwandeling-project heeft ze het woord 'verwandeling' met potlood op de stof geschreven en er daarna met een kruissteek overheen geborduurd. De kruissteek leerde ze op de basisschool, en 'dat verleer je niet', aldus Paulien.
Het borduren gebeurde voornamelijk in Belgische treinen. Het roze lijstje was kant en klaar (het hele pakket was eigenlijk bedoeld om het woord 'badkamer' op te borduren).

Bijgaand een foto van het maakproces.

foto